תאונת דרכים – את מי תובעים? (רכב פרטי, אופנוע, הולך רגל, פגע וברח)
תאונת דרכים לרב אינה רק התנגשות בין שני רכבים או יותר, אלא בהגדרתה גם מקרים כגון פגיעה מדלת או כל חלק אחר של כלי רכב, כתוצאה משריפה בתוך הרכב, נפילה באוטובוס, פגיעה ממטען , מעידה תוך כדי עליה/ירידה לרכב ועוד.
תאונה ברכב פרטי :
במידה ונפגעת ואתה הנהג, יש לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את רכבך. בתאונת דרכים שבה היו מעורבים מספר כלי רכב, "תחול על כל נוהג האחריות לנזקי הגוף של מי שנסע בכלי הרכב שלו" (לפי סעיף 3 לחוק הפיצויים).
במידה ונפגעת כנוסע, יש לתבוע את חברת הביטוח של הרכב בו נסעת.
במידה ונפגעת כהולך רגל, יש לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע. היה ובתאונה היו מעורבים מספר כלי רכב, "יהיו הנוהגים חייבים כלפיו יחד ולחוד, בינם לבין עצמם ויישאו בנטל החיוב בחלקים שווים" (לפי סעיף 3 לחוק הפיצויים).
תאונת אופנוע:
תאונות אופנוע הינן שכיחות במחוזותינו ובהגדרתן הן תאונות דרכים לכל דבר ועניין.
על פוליסת ביטוח החובה אשר מבטחת את האופנוע אחריות לפיצוי בגין נזקי גוף על פי חוק.
תאונת פגע וברח:
"תאונת פָּגַע וּבָרַח היא תאונת דרכים שבה הנהג הפוגע לא קיים דרישה חוקית ממנו כנהג פוגע, כגון הגשת עזרה לנפגעים או מסירת פרטיו. כלומר, הנהג פגע ברכוש או בנפש וברח ממקום התאונה, לאו דווקא באמצעות רכבו.תאונת פגע וברח היא עבירה פלילית." (ויקיפדיה).
במקרה של תאונת "פגע וברח" הן מרכב והן מאופנוע אשר הנהג לא אותר, ניתן לתבוע פיצויים מ "קרנית" – הקרן לנפגעי תאונות דרכים.
במקרים אלו נדרש להוכיח את התרחשות התאונה, ועמידתה בהגדרה בחוק כ"תאונת דרכים". במקרים אלו חשוב לנסות ולאסוף כמה שיותר עדי ראייה אשר יעידו למקרה. כמו כן, יש לתעד ולאסוף כמה שיותר ראיות נוספות כגון: מסמכים רפואיים לאחר התאונה, אישור משטרה וכו'.
*במקרה ולא קיים ביטוח חובה תקף ראה שאלות ותשובת "תאונה ללא ביטוח"